Un destin de contrabandă

2005

2018

“Minima moralia: Greu de gasit ceva mai lamentabil, mai jalnic, mai deprimant decat personajele (Alina Mungiu Pippidi, Dorin Tudoran, Radu Calin Cristea, Cornel Nistorescu, Stelian Tanase, Marius Oprea, Daniel Barbu, Emil Constantinescu etc) care au devenit umbrele faimei lor din trecut. Despre caloriferistul putinofil Andrei Marga nici nu mai are sens sa vorbesc. Fosti disidenti ajunsi pamfletari de pubela, ex-vedete ale jurnalismului democratic transfigurate in denigratori a ceea ce candva le servea drept scut moral, “tribuni” de-odinioara ai societatii civile care se vand pentru stipendiile administrate de canaliile pesedisto-aldiste. Spectacolul e grotesc, dar avem consolarea ca in urma lor nu va ramane decat noroiul insalubru al abjectiei…”

Ce se va fi întâmplat între 2005 și 2018, de am fost retrogradat atât de sever de acest închipuit profesor de morală, care a beneficit de stipendiile administrate de canaliile pedeliste?

Simplu – urmărind haimanalâcul politic din ce în ce mai eclatant al profesorului Giruetă, am început să scriu destul de frecvent despre isprăvile sale de lider al unei lumpenelite.

Pe cale de consecință, profesorul Giruetă îmi atrage atenția că onestitatea ca formă de existență și dreptul de a rosti lucruri incomode au și ele o limită — devin blamabile, cu totul inacceptabile, când subiectul în discuție este Domnia Sa – aka. Maxima Moralia.

Vladimir Tismăneanu – un destin de contrabandă.

 

Posted in

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist

Reader Interactions

Comments

 1. Vladimir Tismaneanu este un personaj uimitor (Cred ca mi-am ales correct adjectivul). O inteligenta mult peste medie, o cultura vasta si ingrijita, un succes professional indiscutabil intr-o concurenta dura, un interes pentru tara care ilustreaza zicala unei distinse doamne (“Probabil ca nu ajunge o viata ca sa uiti Romania”), o memorie elefantina, o putere de munca de invidiat (si as putea sa continui). Dar. Dar. Din pacate. Unele din actiunile si pozitile lui dealungul anilor (si dedesubturile pe care le implica) aduc in minte vorba “Branza buna in burduf de caine”.

  • Brânza e din ce în ce mai puțină, burduful din ce în ce mai mare și mai urât mirositor — puzderie de câini morți.

   Inteprid cum îl știm, a dezvoltat ideile postate întâi pe Facebook, a șters o listă cu nume și a repostat pe Contributors.

   El ar fi cu “puhoiul” (obsesia “maselor largi”, ca pe vremea când ai săi au fost parașutați în România să “implementeze” cu anasâna Comunismul), cei care gândesc altfel decât el sunt “puroiul”. Ce bine seamănă stilul caraghiosului ăsta cu cel al lui A. Toma.

   http://www.contributors.ro/politica-doctrine/noi-suntem-puhoiul-voi-sunteti-puroiul/

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *